Łazanki z kapustą, pieczarkami i kiełbasą

4.5 (199 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Łazanki to danie typu „lepiej smakuje niż wygląda” :-) Łatwe do przygotowania, najwięcej czasu zajmuje poszatkowanie kapusty (przynajmniej mnie). Różne są wersje tej potrawy, u mnie dzisiaj z białą kapustą, moimi ukochanymi pieczarkami i kawałkiem dobrej kiełbasy.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 0,5 główki kapusty
    0,5 kg pieczarek
    1 laska kiełbasy ( u mnie wieprzowa z cielęciną)
    ok. 250 g suchego makaronu łazanki
    cebula
    sól, pieprz, przyprawa maggi
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Łazanki z kapustą, pieczarkami i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Poszatkowaną drobno kapustę zalać wodą, posolić i gotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić.
  • 2. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na maśle, dodać pokrojone pieczarki i dusić dopóki woda nie odparuje. Do pieczarek dorzucić pokrojoną w kostkę kiełbasę, doprawić solą i pieprzem.
  • 3. Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Wszystkie składniki wymieszać razem, doprawić przyprawami do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować