Lamingtons tradycyjny deser australijski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ubijamy jaja z cukrem na puch. Przesiewamy mąkę każdy rodzaj i proszek do pieczenia. Dodajemy do ubitych jaj mąki .
2.Na końcu dodajemy rozpuszczoną margarynę .
3.Mieszamy , do blaszki wkładamy papier do pieczenia i wlewamy ciasto biszkoptowe. Pieczemy 25 minut w 170 stopniach, studzimy .
4.Kroimy w kostkę.
5.Polewa: Przygotowujemy garnek z wodą oraz drugi garnek w którym będzie polewa . Na garnek z wodą wstawiamy garnek ze składnikami do polewamy. ( inaczej kąpiel wodna ) Rozpuszczamy margarynę z cukrem pudrem i mlekiem. Dodajemy kakao. Masa bedzie gęsta , taka ma być . Każdą kostkę biszkoptowa wkładamy do garnka z polewą , trzymamy ją na kijku do szaszłyka.
6.Potem obtaczamy we wiórkach i kładziemy do ostygnięcia. Fajnie wygląda , super smakuje i pięknie się na stole prezentuje .
7.Smaczne to mało powiedziane, po prostu przepyszne .
Komentarze