Kuskus z kalafiora

4 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Idealna sałatka, na grilla, jako dodatek obiadowy do mięsa.

  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 50 g oliwy z oliwek
    • 20 g soku z cytryny
    • 1 szczypta curry
    • 1 szczypta kurkumy
    • ¼ łyżeczki soli
    • Szczypta pieprzu
    • 500 g kalafiora
    • 70 g marchewki
    • 30 g selera
    • 70 g cukinii
    • 70 g żółtej papryki
    • 10 szt. pomidorków cherry
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kuskus z kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kalafior 1. Do naczynia blendującego wlewasz oliwę, sok z cytryny, wsypujesz curry, kurkumę, sól, pieprz. Dodajesz umytego, podzielonego na mniejsze różyczki kalafiora. Wszystko razem blendujesz około 2 minut i przekładasz do miski.
  • warzywa 2. Marchew, selera, cukinie obierasz, kroisz na mniejsze kawałki. Paprykę myjesz, usuwasz nasiona, kroisz na małe kawałki. Warzywa przekładasz do naczynia blendującego i dwie minuty blendujsesz. Warzywa łączysz z kalafiorem. Pomidorki myjesz, kroisz na połówki, przekładasz na warzyw. Wszystko dokładnie mieszasz, przekładasz do salaterki.
  • sałatka 3. Gotowe.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (155 ocen)

Kuskus z kalafiora

To może cię zainteresować