Kurki z warzywami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jarski posiłek z sezonowych składników.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -1 szklanka umytych kurek
    -1 mała cukinia
    -1 mała cebula
    -1 mała papryka czerwona
    -1 garść umytego szpinaku
    -2 ząbki czosnku
    - olej lub oliwa z oliwek
    -zioła prowansalskie
    -sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażymy kurki. 1. Na patelni rozgrzewamy olej na którym szklimy cebulkę z czosnkiem . Dodajemy kurki i doprawiamy solą i pieprzem . Po 2-3 minutach dodajemy cukinię pokrojoną w półplasterki oraz paprykę pokrojoną w paski . Posypujemy ziołami prowansalskimi i smażymy do czasu aż warzywa będą miękkie .
  • Smacznego. 2. Na koniec dodajemy szpinak i doprawiamy sola i pieprzem do smaku .

Porady

Warzywa powinny być chrupiące . Dodając paprykę zieloną , pomarańczową i żółtą wzbogacimy smak potrawy jak również jej wygląd.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kurki Papryka Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować