Kurki z koperkiem

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

W mojej kuchni pojawiły się kurki. Wyjątkowe grzyby, które powszechnie można spotkać w polskich lasach.

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • • 200 g świeżych kurek
    • 1 cebulka
    • 1 pełna łyżka masła
    • 1 pęczek koperku,sól, pieprz świeżo zmielony
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kurki z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurki oczyścić, opłukać pod bieżącą wodą, odsączyć. Nie można moczyć zbyt długo grzybów, bo nasiąkną i będą niesmaczne.

    W garnuszku rozgrzać masło, dodać cebulkę pokrojoną w drobniutką kosteczkę. Zeszklić.

    Wrzucić kurki, małe w całości, duże pokrojone na mniejsze części. Podsmażyć.

    Wlać 1-2 łyżki wody, wymieszać, poddusić przez 5 minut. Oprószyć pieprzem.Dodać posiekany koperek.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować