Kurczak z warzywami w zupie cebulowej i borowikowej

4.48 (194 ocen)

  • 60 min

Kurczak gości często na moim stole i staram się go przygotowywać na różne sposoby- tak żeby się nie znudził...Jest to ciekawy, smaczny i odmienny sposób na przyrządzenie kurczaka.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 podwójne filety z piersi kurczaka
    2 marchewki
    Ok. 10 dużych pieczarek
    ½ czerwonej papryki
    Przyprawa do kurczaka
    1 opakowanie zupy cebulowej
    1 opakowanie zupy borowikowej
    50 ml śmietany 12%
    200 ml wody
Wystaw ocenę:

4.48 (194 ocen)

Kurczak z warzywami w zupie cebulowej i borowikowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z piersi kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy poziomo na cieńsze plastry. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka.
    Warzywa myjemy. Marchew ścieramy na tarce o średnich oczkach, paprykę kroimy w kostkę a pieczarki w plastry. Wszystko mieszamy.
    Filety obsmażamy na rozgrzanej patelni.
  • Kurczak z warzywami w zupie cebulowej i borowikowej 2. W naczyniu żaroodpornym układamy ½ porcji warzyw, obsmażone filety z kurczaka i przykrywamy resztą warzyw
  • Zupy- cebulowa i borowikowa 3. Zupy mieszamy z 50 ml śmietany i 200 ml wody. Zalewamy kurczaka. Pieczemy pod przykryciem około 35-40 minut w 190*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borowiki Cebula Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować