Kurczak z papryką i mini kolbami kukurydzy

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kurczak usmażony w woku z dodatkiem chrupiących warzyw to pyszny, zdrowy i kolorowy obiad w kilka chwil.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g piersi kurczaka QAFP
    łyżeczka soli morskiej
    pół łyżeczki czosnku granulowanego
    pół łyżeczki papryki słodkiej
    pół łyżeczki pieprzu cayenne
    2 łyżeczki pieprzu kolorowego w ziarnach
    pół łyżeczki gorczycy
    szczypta cynamonu
    goździk
    łyżeczka ziaren kolendry
    pół łyżeczki kminu rzymskiego

    2 łyżki masła

    cebula czerwona
    papryka zielona
    papryka czerwona
    kilka marynowanych mini kolb kukurydzy

    listki kolendry
    pieprz czerwony
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z papryką i mini kolbami kukurydzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W moździerzu ucieramy przyprawy.
    Kurczaka kroimy na kawałki, nacieramy przyprawami. Wok rozgrzewamy. Kawałki mięsa obsmażamy na maśle dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Dodajemy pokrojone w paski papryki i całe kukurydze dosłownie chwilę wszystko razem smażymy. Warzywa powinny zostać jędrne.

    Kurczaka podajemy z ryżem, frytkami lub ziemniakami. Już na talerzach posypujemy listkami kolendry i czerwonym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować