Kurczak w aksamitnym sosie orzeszkowym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

ciekawa odmiana

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg piersi z kurczaka
    1 duża marchewka
    1 cebula
    1 łyżka masła+ troszkę oleju
    50 ml Martini
    1 opak. Fiks Knorr ,,Kurczak w aksamitnym sosie orzeszkowym’’+ ¾ szklanki zimnej wody
    2 szczypty soli
    Pieprz kolorowy zmielony do smaku, dałam 1 szczyptę
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak w aksamitnym sosie orzeszkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak w aksamitnym sosie orzeszkowym 1. Mięso, marchew i cebulę pokroić w paski.
    Fiks z torebki rozmieszać w wodzie.
    W rondlu rozgrzać olej z masłem, zeszklić cebulę, wrzucić marchew, podsmażyć 5 minut.
    Dodać pokrojonego kurczaka i razem podsmażyć kilka minut
    Wlać sos, wymieszać, wlać Martini, odparować alkohol, przykryć i poddusić ok. 20m minut, do momentu aż marchewka zmięknie.
    Ja podałam z kolorowym makaronem ale do tego dania pasuje również ryż.
    Następnym razem pokroję marchewkę w zapałkę, szybciej się udusi i ładniej będzie wyglądać to danie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować