Kurczak na słodko i ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Warzywa:
* marchew kroimy na plastry
* brokuł dzielimy na mniejsze części
* fasolkę kroimy na 3cm długości
Wszystkie te warzywa gotujemy na pół miękko w osobnych naczyniach oczywiście do wody dodajemy soli.
2.Filet z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na niewielkiej ilości oleju.
3.Gdy jest miękki dodajemy opakowanie curry doprawiamy solą.
4.Kukurydzę oddzielamy od zalewy. Paprykę czerwoną myjemy oczyszczamy i kroimy na małe paski długości 3cm.
5.Wszystkie składniki:
marchew, brokuł, fasolkę, kukurydzę, paprykę i fileta przekładamy do dużej patelni. Podlewamy małą ilością oleju i wody. Dodajemy 6 łyżek miodu, sól i pieprzu tyle w zależności jak mocno chcemy uzyskać pieprzne, ja dodaję 1 małą płaską łyżeczkę.
6.Podajemy na talerzu najpierw ryż rozgarniamy na boki i w środek warzywa + filet. Życzę SMACZNEGO :)
Porady
Pieprz i miód dodawać w takiej ilości kto jak lubi.
Komentarze