„ Księżycowe nachosy z dipem serowym "

4.5 (190 ocen)

  • 20 min

Chrupiące nachosy z kremowym dipem serowym do chrupania przed tv ;)

  • 20 min

Składniki:

  • - mąka kukurydziana – 1 szklanka
    - mąka pszenna – 1 szklanka
    - jajko – 2 szt
    - letnia woda - ok. 100 ml
    - proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
    - kurkuma - 1 łyżeczka
    - sól , pieprz , papryka – do smaku
    - przyprawa do Tacos – do smaku
    - dip serowy – 200 g
    - olej do smażenia – 300 ml
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Nachosy

„ księżycowe nachosy z dipem serowym " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Mąkę pszenną przesiewamy z mąką kukurydzianą i proszkiem do pieczenia.


    Dodajemy letnią wodę oraz rozbełtane jajko i przyprawy.


    Wyrabiamy ciasto.

    Podsypujemy mąką i rozwałkowujemy na cieniutki
    ( ok. 1 mm )
    placek.

    Szklanką wycinamy kółka.

    Każde kółko rozcinamy na pół.

    Smażymy po kilka sekund na bardzo gorącym oleju!


    Po usmażeniu odsączamy na papierowym ręczniku.

    Możemy jeszcze dodatkowo posypać przyprawą do tacos.


    Podajemy z dipem serowym!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować