NACHOSY Z CHILI CON CARNE I SOSEM SEROWYM

4.48 (160 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zainspirowana nachodzącymi Mistrzostwami w piłce nożnej przygotowałam dla Was kilka pomysłów na takie szybkie przekąski do moczu.

Dziś stawiamy na pyszne, chrupiące nachosy z mięsem i dużą ilością ciągnącego sosu serowego!

Od samego czytania już ślinka cieknie!

A co dopiero jak spróbujcie?!

Połączenie chrapiących nachosów z mięsem, kiełbaską chorizo, aromatycznymi przyprawami na ostro i ulubionym serem to strzał w 10!

Gwarantuję, że każdy będzie zachwycony!

Polecam!

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * ser żółty - 400 g

    * mielone mięso wieprzowe – 500 g

    * śmietana 30% – 130 ml

    * kiełbasa chorizo – 200 g

    * czosnek – 4 ząbki

    * czarne oliwki – 1 duża garść

    * nachosy ( najlepiej domowe, ale mogą być również kupne )

    * kmin rzymski, chili, sól, pieprz

    * świeża chili

    * masło klarowane
Wystaw ocenę:

4.48 (160 ocen)

Nachosy z chili con carne i sosem serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Piekarnik nagrzewamy do 220C.

    Na dużej patelni rozgrzewamy masło, przesmażamy zmielone mięso ( aż straci różowy kolor ).

    Doprawiamy do smaku kminem, solą oraz chili, mieszamy,

    Dodajemy posiekany czosnek oraz pokrojoną w plasterki kiełbasę chorizo. Smażymy ok. 3-4 minuty.

    Formę do zapiekania lekko natłuszczamy, układamy warstwę nachos, przykrywamy połową mięsa i połową startego sera (wymieszanego wcześniej ze śmietaną, doprawionego delikatnie świeżo mielonym pieprzem ).

    Dorzucamy czarne oliwki.

    Powtarzamy z tymi samymi składnikami, posypujemy dodatkowo posiekaną chili i resztą sera.

    Zapiekamy ok.10 minut, aż ser się roztopi.

    Podajemy gorące!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować