Krupnik owsiany z papryką

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smaczny krupnik z kaszy owsianej, ugotowany na aromatycznym wywarze z udźca indyka, wzbogacony czerwoną papryką, podany z posiekaną natką pietruszki. Pyszna i pożywna zupka :)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • boczek surowy 400 gram
    udziec z indyka 1300 gram
    por zielona część 1 szt
    cebula czosnkowa 1 szt
    marchew 3 szt
    pietruszka 2 szt
    ziemniaki 1/2 kg
    papryka czerwona 1 duża szt
    kasza owsiana 250 gram
    natka pietruszki 1 pęczek
    pieprz
    sól
    liście laurowe 3-4 szt
    ziele angielskie całe 1 garść
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krupnik

Krupnik owsiany z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso dokładnie umyć, zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie, liście laurowe i sól. Gotować przez godzinę. Następnie dodać obraną cebulę, liście pora oraz obrane marchewki i pietruszki w całości. Gotować 30 minut. Wyjąć z garnka mięso i warzywa, a wywar przecedzić przez sito.
    Ziemniaki i paprykę pokroić w kostkę, dodać do wywaru. Gotować 5 minut. Następnie dodać kaszę owsianą i gotować jeszcze 15-20 minut. Dodać posiekaną natkę pietruszki, przyprawić zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Marchewki oraz pietruszki pokroić w plastry i również dodać do zupy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza owsiana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować