Kruche rurki z kremem ajerkoniakowym (adwokatowym) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki należy ze sobą połączyć. Włóż do lodówki ciasto na 40min.
Rozwałkuj i wytnij paski. Owiń na metalowe rurki. Całość posmaruj białkiem i posyp cukrem.
Piecz w nagrzanym piekarniku do 190-200 stopni na złoty kolor.
2.Do rondelka wlej 2 szklanki mleka. Wsyp cukier i zagotuj. Do pozostałego mleka wsyp mąkę pszenną i ziemniaczaną. Dodaj żółtka. Zmiksuj całość i wlej do gotującego się mleka ciągle mieszając aż budyń zgęstnieje. Ściągnij z ognia i przykryj folią spożywczą. Pozostaw do ostudzenia.
Ubij masło na puszystą masę. Dodaj partiami budyń i wlej adwokat.
Krem przełóż do rękawa cukierniczego i nafaszeruj rurki.
Komentarze