Kruche rurki z kremem ajerkoniakowym (adwokatowym)

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Kruche rurki z kremem ajerkoniakowym
(adwokatowym)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Składniki :
    500g mąki,
    300g masła,
    300g śmietany 18%,
    szczypta soli,
    białko do posmarowania,
    cukier do posypania rurek.


    Składniki krem :
    500ml mleka,
    4 żółtka,
    100g cukru,
    50g maki pszennej,
    1 łyżka skrobi ziemniaczanej,
    1/2 szklanki adwokatu,
    150g miękkiego masła.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Rurki Alkohole Likiery Krem

Kruche rurki z kremem ajerkoniakowym (adwokatowym) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kruche rurki z kremem ajerkoniakowym  (adwokatowym) 1. Wszystkie składniki należy ze sobą połączyć. Włóż do lodówki ciasto na 40min.
    Rozwałkuj i wytnij paski. Owiń na metalowe rurki. Całość posmaruj białkiem i posyp cukrem.
    Piecz w nagrzanym piekarniku do 190-200 stopni na złoty kolor.
  • 2. Do rondelka wlej 2 szklanki mleka. Wsyp cukier i zagotuj. Do pozostałego mleka wsyp mąkę pszenną i ziemniaczaną. Dodaj żółtka. Zmiksuj całość i wlej do gotującego się mleka ciągle mieszając aż budyń zgęstnieje. Ściągnij z ognia i przykryj folią spożywczą. Pozostaw do ostudzenia.

    Ubij masło na puszystą masę. Dodaj partiami budyń i wlej adwokat.

    Krem przełóż do rękawa cukierniczego i nafaszeruj rurki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Likier Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować