REKLAMA

Kruche ciasteczka z białym serem

wyświetlono: 894 | dodany do książki kucharskiej: 5 | polecenia: 0

Uzależniające! Radzę robić z podwójnej porcji :)

opublikowany: 27.02.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 10 osób
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g sera białego
    200 g mąki tortowej
    200 g masła
    ​1/4 łyżeczki soli
    1 czubata łyżeczka cukru pudru
    1 jajko

    Dodatkowo:
    4 łyżki brązowego cukru
    ​1 białko jajka
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • 1. Do dużej miski wsypujemy mąkę, dodajemy starte na tarce zimne mało, cukier puder, sól i jajko. Szybko wyrabiamy, zawijamy w folie spożywczą i umieszczamy w lodówce na całą noc lub przynajmniej na kilka godzin. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na grubość pół centymetra, podsypując mąką, by nie przywarło do stolnicy. Wycinamy małe kwadraciki, każdy smarujemy białkiem i obtaczamy w brązowym cukrze. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni, przez 15 min. Studzimy na blaszce.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: joanna74 joanna74

Kruche ciasteczka świąteczne

Pyszne, nawet bez polewy i bakalii :)

kategoria: Ciasta ciastka opublikowany: 14.12.2011 | wyświetlono: 13184 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: Agiatis Agiatisnow

Makaron z białym serem na słodko

Szybki obiad dla dzieci, lub kolacja dla całej rodziny.

kategoria: dania z makaronem opublikowany: 04.11.2013 | wyświetlono: 354888 Książki kucharskie: 11 | Polecenia: 4
Dodane przez: PolskaGotuje PolskaGotuje

Kruche ciasteczka

Kruche ciasteczka

kategoria: ciastka opublikowany: 25.06.2011 | wyświetlono: 5089 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: aniaagata

Kruche ciasteczka

Bardzo kruche i smaczne maślane ciasteczka na każdą okazję.

kategoria: Ciasta kruche ciasto Desery ciastka opublikowany: 08.09.2014 | wyświetlono: 5704 Książki kucharskie: 21 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE