1.Białka jaj ubić na sztywną pianę ze słodzidłem, zmiksować z żółtkami, a następnie wymieszać z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia. Biszkopta piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Budyń przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Żelatynę zalać mlekiem, a kiedy spędzenie podgrzać do rozpuszczenia i wymieszać z gorącym budyniem. Odstawić do wystudzenia.
Biszkopta nasączyć. Kremówkę ubić i zmiksować z budyniem. Wyłożyć na biszkopt. Na kremie ułożyć herbatniki. Żelatynę zalać niewielką ilością mleka, a kiedy spędzenie podgrzać do rozpuszczenia i przestudzić. Kajmak zmiksować ze skyrem i z żelatyną i wyłożyć na herbatniki. Śnieżkę ubić z mlekiem i wyłożyć na wierzch ciasta. Całość odstawić do lodówki do całkowitego schłodzenia. Smacznego :)
Komentarze