CIASTO
0,5 kg mąki
1 szklanka cukru pudru
1 margaryna
5 żółtek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
KREM
500 l śmietany 36 %
2 kremy do tortu waniliowe
1 masło roślinę w kostce
POLEWA
puszka masy korówkowej ( 400 g )
DODATKOWO
płatki migdałowe ( 50 g )
Sposób przygotowania przepisu:
Krówka
1.
1. Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić go na dwie części
2. 2 blaszki wysmarować masłem i obsypać bułką tartą wyłożyć ciasto upiec placki na złoty kolor 20 minut w 180 c
3. słodzoną śmietanę ubić z kremami
4. masło roślinie zmiksować
5. śmietanę połączyć z masłem roślinnym
6. masę korówkową wstawić do garnka z gorącą wody to ułatwi nam rozsmarowanie masy
PRZEŁOŻENIE
ciasto- krem- ciasto polewa
Porady
Można na wierzchu posypać uprażonymi płatkami migdałowymi
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze