Krówka

4.5 (175 ocen)

  • 35 min

pyszne ciasto

  • 35 min

Składniki:

  • CIASTO
    0,5 kg mąki
    1 szklanka cukru pudru
    1 margaryna
    5 żółtek
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    KREM
    500 l śmietany 36 %
    2 kremy do tortu waniliowe
    1 masło roślinę w kostce
    POLEWA
    puszka masy korówkowej ( 400 g )
    DODATKOWO
    płatki migdałowe ( 50 g )
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery

Krówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić go na dwie części
    2. 2 blaszki wysmarować masłem i obsypać bułką tartą wyłożyć ciasto upiec placki na złoty kolor 20 minut w 180 c
    3. słodzoną śmietanę ubić z kremami
    4. masło roślinie zmiksować
    5. śmietanę połączyć z masłem roślinnym
    6. masę korówkową wstawić do garnka z gorącą wody to ułatwi nam rozsmarowanie masy
    PRZEŁOŻENIE
    ciasto- krem- ciasto polewa

Porady

Można na wierzchu posypać uprażonymi płatkami migdałowymi

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować