Krówka

  • wyświetlono: 987 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

pyszne ciasto

DSC_0037
  • 35min

Składniki

CIASTO
0,5 kg mąki
1 szklanka cukru pudru
1 margaryna
5 żółtek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
KREM
500 l śmietany 36 %
2 kremy do tortu waniliowe
1 masło roślinę w kostce
POLEWA
puszka masy korówkowej ( 400 g )
DODATKOWO
płatki migdałowe ( 50 g )

Sposób przygotowania przepisu:

Krówka

  • 1. 1. Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić go na dwie części
    2. 2 blaszki wysmarować masłem i obsypać bułką tartą wyłożyć ciasto upiec placki na złoty kolor 20 minut w 180 c
    3. słodzoną śmietanę ubić z kremami
    4. masło roślinie zmiksować
    5. śmietanę połączyć z masłem roślinnym
    6. masę korówkową wstawić do garnka z gorącą wody to ułatwi nam rozsmarowanie masy
    PRZEŁOŻENIE
    ciasto- krem- ciasto polewa

Porady

Można na wierzchu posypać uprażonymi płatkami migdałowymi

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

krowki

Dodane przez: cook and look

Domowe krówki

Krówki, ciągutki, mordoklejki......

Herbatnikowa krówka

Dodane przez: Bożena Z.

Herbatnikowa krówka

Herbatnikowa krówka to pyszny...

Czarna krówka

Dodane przez: megii013

Czarna krówka

Ciasto na kakaowym biszkopcie,...

krówka

Dodane przez: Lussy1409

Domowa krówka

przepis dostałam od koleżanki,...

Dodane przez: Lussy1409

Krówka

dla wielbicieli słodkości

Krówka

Dodane przez: 30minusdla30plus

Krówka

Bez względu na okazję to ciasto...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE