Królik pieczony

4.5 (196 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Bardzo prosty przepis.Mięsko jest delikatne i kruche .

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • tuszka królika-ok. 1kg
    sól
    dwa ząbki czosnku
    tymianek
    majeranek
    masło czosnkowe - opcjonalnie
    wino czerwone- opcjonalnie
    brokuł-Opcjonalnie
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Królik pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Królika nacieramy solą i czosnkiem wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub całą noc
  • 2. królika wyjmujemy z lodówki obsypujemy tymiankiem i majerankiem wkładamy na blachę lub do prodiża dodajemy brokuły, podlewamy czerwonym winem
  • 3. pieczemy 90min od czasu do czasu podlewając go powstałym sosem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować