Królik pieczony

  • wyświetlono: 1771 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pieczone mięso z królika nie ma sobie równych :)

DSC_0795

Składniki

skoki z królika

marynata:
4 ząbki czosnku
1 cebula
3-4 ziarna jałowca
1 łyżeczka soli
1 łyżka mieszanki przypraw Małgośka
3 łyżki oleju
1/2 łyżeczki pieprzu
1 garść świeżych ziół, oregano, estragonu i szałwii

Sposób przygotowania przepisu:

Królik pieczony

  • 1. Cebulę pokroić w krążki, czosnek przecisnąć przez praskę, zioła posiekać, wymieszać z przyprawami i olejem. Skoki z królika natrzeć marynatą i odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.

    Mięso przełożyć do rękawa, zawiązać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni (termoobieg) na półtorej godziny. Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadkrólikpieczone w rękawieobiad z piekarnikamarynata do mięsamięso z królikaskoki z królika

Komentarze

Podobne przepisy

Królik

Dodane przez: Mniam1

Pieczony królik z boczniakami

Delikatne i rozpływające się w...

Królik pieczony z warzywami i kurkami

Dodane przez: Młoda mama

Królik pieczony z warzywami i kurkami

Tym razem przygotowałam królika...

Pieczony królik ziołowy

Dodane przez: jolao

Pieczony królik ziołowy

Mięso z królika jest bardzo delikatne,...

Pieczony królik z młodymi ziemniakami i marchewką

Dodane przez: Kuchnia Marty

Pieczony królik z młodymi ziemniakami i marchewką

Dziś zapraszam na bardzo zdrowy...

Babciny królik

Dodane przez: dagooshya

Babciny królik

W jakiej wersji królik może pojawić...

Potrawka z królika z burakami

Dodane przez: Konto nieaktywne

Potrawka z pieczonym królikiem, burakami...

Idealna na lekki obiad dla prawdziwych...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE