Krokiety ze szpinakiem serem goronzola

4.5 (157 ocen)

  • 40 min

suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi.Polecam.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
    1 szklanka mleka
    2 łyżki oleju rzepakowego
    1 jajko
    szczypta soli
    ...
    500g. mrożonego szpinaku
    1 łyżka masła
    100g. suszonych pomidorów
    100g. orzechów włoskich uprażonych na suchej patelni
    50ml. śmietany
    100g. sera gorgonzola
    1 łyżeczka przeciśniętego przez praskę czosnku
    sól,pieprz,imbir do smaku
    mąka pszenna,jajka,bułka tarta do panierki

Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety

Krokiety ze szpinakiem serem goronzola - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wlewamy mleko,olej,wbijamy jajko,wsypujemy mąkę,dodajemy sól,mieszamy energicznie trzepaczką na gładkie ciasto.Smażymy naleśniki,odstawiamy.W garnku rozgrzewamy masło wrzucamy mrożony szpinak pozostawiamy na małym ogniu aż się rozmrozi,mieszamy od czasu do czasu.Do szpinaku dodajemy ser,czosnek,pomidory suszone pokrojone w drobną kosteczkę,drobniutko utrzaskane orzechy,wlewamy śmietanę.Doprawiamy do smaku.Gotujemy na małym ogniu aż szpinak zgęstnieje.Studzimy.Farsz nakładamy na naleśniki,zwijamy,panierujemy w mące,jajku,bułce tartej.Krokiety smażymy na głębokim rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.SMACZNEGO.

    ...
    Krokiety są świetnym dodatkiem do zup np.barszczyku,lub kremów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować