Krokiety ze słodką białą kapustą i grzybami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Krokiety do czerwonego barszczyku są idealne. Te są bardzo smaczne i delikatne.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:



  • •1/2 białej kapusty
    •garść suszonych podgrzybków
    •duża cebula
    •olej rzepakowy do smażenia
    •pieprz czarny młotkowany z kolendrą
    •sól do smaku



    •2 jajka
    •1 szklanka mleka
    •1 szklanka ciepłej wody
    •25 dag mąki pszennej
    •3 łyżki oleju rzepakowego
    •sól
    •olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety

Krokiety ze słodką białą kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białą kapustę ugotować w osolonej wodzie.

    Po osączeniu i wystudzeniu zetrzeć na tarce do warzyw.

    Ugotować grzyby w niewielkiej ilości wody. Wystudzić i pokroić na mniejsze części.

    Cebulę zeszklić na oleju . Dodać kapustę i grzyby. Dodać sól do smaku i pieprz czarny młotkowany z kolendrą . Dusić jeszcze ok 15 min.

    Pozostawić nawet do następnego dnia , żeby smaki się połączyły
  • 2. Jajka ubić w misce, dodając po trochu mąkę, mleko, olej i wodę.

    Pozostawić na ok.30 minut aby ciasto "odpoczęło".

    Patelnię rozgrzać z niewielką ilością tłuszczu. Łyżką wazową nalewać cienką warstwę ciasta na patelnię i smażyć placki z dwóch stron.
  • 3. Usmażone naleśniki napełniać farszem i zawijać w kopertę.

    Brzeg naleśnika podwijać po spód.

    Smażyć na oleju po dwóch stronach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować