Krokiety z serem i ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Z podanych składników przygotuj ciasto na naleśniki
2. Usmaż naleśniki na patelni do smażenia bez tłuszczu (z tej ilości można przygotować 12-13 naleśników)
3. Ziemniaki ugotuj, wystudzone przepuść przez maszynkę razem z serem
4. Na tłuszczu zeszklij drobniutko pokrojoną cebulę i pora, wymieszaj z farszem, posól i popieprz, wymieszaj z farszem
5. Przygotuj krokiety z naleśników i farszu
6. Zachowaj trzy lub cztery pieczarki do dekoracji, resztę drobno pokrój i ugotuj w bulionie
7. Bulion przestudź, rozmiksuj w bulionie pieczarki
8. Z masła i mąki zrób zasmażkę, rozprowadź chłodnym bulionem, doprowadź do wrzenia.
9. Dodaj śmietanę, rozmieszaj i odstaw sos
10. Pozostawione pieczarki pokrój na ćwiarteczki i obsmaż na gorącym tłuszczu.
11. Przed podaniem obsmaż naleśniki na złoty kolor, polej sosem i udekoruj smażonymi pieczarkami.
Komentarze