Krokiety z kapustą, mięsem i grzybami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne krokiety, do których przygotowania użyłam mięsa z rosołu.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • naleśniki 10 szt
    kapusta kiszona 1/2 kg
    grzyby suszone 1 garść
    mięso gotowane 35 dkg
    jajka 2 szt
    bułka tarta do panierowania
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Krokiety z kapustą, mięsem i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kiszoną odcisnąć, a następnie zmielić w maszynce z grzybami oraz mięsem. Przyprawić farsz do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Posmarować naleśniki farszem, zawijać w krokiety. Panierować w jajku i bułce. Obsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować