Krokiety z kapustą i suszonymi grzybami.

0 (0 ocen)

  • 60 min

Uwielbiamy krokiety z każdym farszem. Są pyszne.

  • 60 min

Składniki:

  • Naleśniki:
    300 ml mleka
    5 dużych czubatych łyżek mąki
    szczypta soli
    łyżka oleju
    jajo
    olej do smażenia

    Farsz:
    ok. 50 dag kiszonej kapusty z marchewką
    garść suszonych ,leśnych grzybów
    średnia cebula
    sól
    pieprz
    olej

    Panierka:
    jajo
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Krokiety z kapustą i suszonymi grzybami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy i smażymy cienkie placki na małej ilości oleju. Cebulę kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebulę. Dodajemy odciśniętą kapustę i chwilę podsmażamy, następnie dodajemy grzyby, podlewamy wszystko wodą i dusimy pod przykryciem około 15-20 minut, często mieszając i w razie potrzeby dodając jeszcze odrobinę wody. Farsz doprawiamy solą i pieprzem . Studzimy. Ostudzony farsz drobno siekamy nożem lub za pomocą elektrycznego rozdrabniacza. Na każdy naleśnik nakładamy po łyżce farszu, zawijając go w krokiet. Panierujemy w jajku i bułce i smażymy na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Farsz Suszone grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować