Krokiety szpinakowo-pieczarkowe z kurczakiem

4.49 (168 ocen)

  • 60 min

Bardzo smaczne krokiety, z wyczuwalną nutą szpinaku, który nie dominuje, ale podkreśla smak kurczaka. Dobrze smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:
    15 naleśników o średnicy ok. 22cm
    Farsz:
    400g szpinaku – może być mrożony
    200g fileta z kurczaka
    250g pieczarek
    100g żółtego sera
    100g sera feta
    1 duża cebula
    4 ząbki czosnku
    2 jajka i bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krokiety szpinakowo-pieczarkowe z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz: Szpinak podsmażyć na odrobinie masła razem z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Do jeszcze ciepłego dołożyć połowę fety. Masę dokładnie wymieszać do rozpuszczenia sera. Pozostałą fetę drobno pokroić. Pieczarki obrać i pokroić w kostkę razem z cebulą, podsmażyć razem do odparowania nadmiaru wody. Kurczaka drobno pokroić, usmażyć na łyżce oleju. Ostudzić. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki farszu połączyć ze sobą. Doprawić pieprzem i solą. Na naleśniki nakładać po łyżce farszu, zwinąć w krokiety i panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć z każdej strony na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować