KREWETKI W BIAŁYM WINIE Z KASZĄ JAGLANĄ I JARMUŻEM

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wykwintne, zdrowe i smaczne połączenie składników. Wyjątkowa kasza jaglana w towarzystwie bardzo zdrowego jarmużu.

  • 60 min

Składniki:

  • 250 g krewetek tygrysich (jedno opakowanie)
    100 g kaszy jaglanej
    250 g jarmużu
    3 ząbki czosnku
    1/4 papryczki chili
    50 ml białego wina
    2 łyżki oliwy
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krewetki w białym winie z kaszą jaglaną i jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1c1bkw3 1. Kaszę jaglaną przygotowuję w następujący sposób: odmierzoną ilość kaszy prażę przez chwilę na patelni, następnie zalewam wrzątkiem, płuczę dokładnie; 100 g kaszy zalewam 300 g wrzątku, dodaję jedną łyżeczkę oliwy i soli, gotuję na małym ogniu pod przykryciem przez 20 minut.
  • 2. Na osobnej patelni podsmażam jarmuż na 1 łyżce oliwy z dodatkiem jednego zmiażdżonego ząbka czosnku i papryczki chili oraz krewetki na pozostałej ilości oliwy z zmiażdżonym czosnkiem. Czas smażenia to około 4 minuty.
    Następnie krewetki zalewam winem, dodaję jarmuż i kaszę jaglaną(już na jednej patelni) Wszystko delikatnie mieszam, doprawiam solą, pieprzem.

Porady

Potrawę, podaję z lampką białego wytrawnego wina w ten sposób otrzymuję wykwintne, bardzo zdrowe danie na obiad www.drinkeatlive.blogspot.com

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jarmuż Kasza jaglana Krewetki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować