Krewetki w białym winie

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Krewetki w białym winie

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g krewetek dużych
    1 marchewka
    1 cebula
    2-3 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    pół kieliszka białego wina
    oliwa do smażenia
    natka pietruszki
    szczypiorek
    oregano ( świeże)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Krewetki w białym winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki rozmrażamy, i myjemy. Osączamy na durszlaku.
    Marchewkę kroimy w słupki, cebulę w półtalarki, czosnek drobno siekamy.
    W woku rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy warzywa i smażymy przez kilka minut, gasimy winem i wkładamy krewetki, doprawiamy przyprawami i smażymy z obu stron przez ok 10 min.
    Podajemy z grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować