Krem waniliowo - miętowy

4.5 (186 ocen)

  • 45 min

Jeśli lubicie miętę, to oszalejecie na punkcie tego smaku! To doskonały deser na zimno.

  • 45 min

Składniki:

  • pól laski wanilii
    landrynki miętowe ok. 100 g
    budyń waniliowy
    2 szklanki mleka
    2 łyżki cukru
    1 opakowanie śmietanki w proszku Śnieżki
    1/4 szklanki wody
    zielony barwnik spożywczy (dla wzmocnienia efektu koloru)
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery Krem

Krem waniliowo - miętowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozpuszczamy landrynki w wodzie na małym ogniu. Budyń robimy wg przepisu na opakowaniu czyli odlewamy pół szklanki mleka i mieszamy z budyniem, resztę mleka zagotowujemy. Kiedy mleko będzie powoli się gotować wylewamy wymieszany proszek i gorący syrop z landrynek do gotującego się mleka, mieszając energicznie. Wszystko to oczywiście robimy na małym ogniu, żeby się nie przypaliło. Gotowy budyń studzimy. Kiedy ostygnie miksujemy go z opakowaniem śnieżki i dodajemy wanilię.

Porady

Żeby krem nie spływał dodaj 1 łyżkę rozpuszczonej żelatyny

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięta Wanilia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować