Syrop miętowy

  • wyświetlono: 800 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 1

Syrop , bardzo miętowy. Doskonały do wody, herbaty,a także deserów.

123
  • 16 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

1 kg. cukru
20 g. kwasku cytrynowego
50 gałązek mięty
2 litry wody
słoiczki

Sposób przygotowania przepisu:

Syrop miętowy

  • jk1. Wodę, cukier, kwasek cytrynowy doprowadzam do zagotowania. Do gorącego syropu wrzucam gałązki mięty, odstawiam na noc. Na drugi dzień usuwam miętę. Syrop przecedzam i doprowadzam do zagotowania. Wrzątek wlewam do słoików, zakręcam, odwracam do góry dnem. Gdy słoiki wystygną wynoszę do spiżarki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

miętasyrop

Komentarze

Podobne przepisy

Syrop z malin

Dodane przez: kamilab

Syrop z malin

Pyszny,tani ,naturalny sposób na...

Syrop fiołkowy

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Syrop fiołkowy

Tak bardzo chciałam go wypróbować...

Syrop ze stokrotek

Dodane przez: anemon

Syrop ze stokrotek

Wiosna i lato, to najlepsza pora,...

image-1uvfye6

Dodane przez: paolineczka

Syrop z lawendy

Idealny do ciast, deserów czy herbaty....

image-14q19hi

Dodane przez: kamila19851

Syrop z zielonych szyszek sosny

Syrop pomocny w zwalczaniu pierwszych...

syrop z szyszek świerkowych

Dodane przez: beholder

syrop z szyszek sosnowych

Świetne lekarstwo na zimowe przeziębienia....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE