Krem migdałowo - czekoladowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób

Uwielbiam takie domowe, zdrowe i słodkie smarowidła. Dzisiaj postanowiłam przygotować domowy krem migdałowo - czekoladowy, który idealnie sprawdzi się jako dodatek do pieczywa, naleśników oraz ciast. Krem jest pyszny, a co najważniejsze zdrowy, bo nie zawiera tłuszczu palmowego. Dostarcza dobrej energii i świetnie poprawia humor! :D

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • - 350 g blanszowanych migdałów
    - 7 łyżek kakao
    - około 200 ml mleka sojowego
    - 7 łyżek płynnego miodu
    - sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Krem Pasty

Krem migdałowo - czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały prażymy na patelni lub w piekarniku, studzimy, przekładamy do blendera, dodajemy sól do smaku i miksujemy dokładnie do momentu powstania jednolitej masy.
  • 2. Do powstałego masła migdałowego dodajemy kakao, miód oraz mleko sojowe (najlepiej dolewać je partiami), a następnie ponownie miksujemy wszystkie składniki dla uzyskania jednolitej konsystencji.
    Gotowy krem przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce około 7 dni. Życzę smacznego! :)

Porady

Gotowy krem przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce około 7 dni.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować