Krem grzybowy z zapiekanym puree ziemniaczanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zupę grzybową Hortex zalewamy połową ilości wody podanej na opakowaniu. Gotujemy ok. 15 min, następnie dodajemy śmietanę i przecieramy aż powstanie krem.
2.Ziemniaki przecieramy przez praskę, dodajemy połowę masła i starty żółty ser, doprawiamy do smaku.
3.Przy pomocy papieru Saga formujemy tubę, wkładamy puree i formujemy w głębokim talerzu kopiec, który następnie zapiekamy w piekarniku ok. 5 min temp 180 st.
4.Do kremu grzybowego dodajemy pozostałe masło, lekko podgrzewamy i ubijamy mikserem aż powstanie delikatna piana. Następnie wlewamy do talerza z puree.
5.Rukolę Fit&Easy miksujemy z oliwą z oliwek aż powstanie emulsja, którą dekorujemy talerz.
Komentarze