Krem grzybowy z zapiekanym puree ziemniaczanym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

z dodatkiem sera

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ziemniaki ugotowane: 1 kilogram
    - ser żółty: 200 gramów
    - masło: 200 gramów
    - Rukola Fit&Easy: 1 opakowanie
    - zupa grzybowa Hortex: 1 opakowanie
    - śmietana 30%: 500 mililitrów
    - oliwa z oliwek: 100 mililitrów
    - sól, pieprz: 1 łyżeczka
    - papier do pieczenia Saga: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krem grzybowy z zapiekanym puree ziemniaczanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa grzybowa Hortex 1. Zupę grzybową Hortex zalewamy połową ilości wody podanej na opakowaniu. Gotujemy ok. 15 min, następnie dodajemy śmietanę i przecieramy aż powstanie krem.
  • 2. Ziemniaki przecieramy przez praskę, dodajemy połowę masła i starty żółty ser, doprawiamy do smaku.
  • Papier Saga 3. Przy pomocy papieru Saga formujemy tubę, wkładamy puree i formujemy w głębokim talerzu kopiec, który następnie zapiekamy w piekarniku ok. 5 min temp 180 st.
  • 4. Do kremu grzybowego dodajemy pozostałe masło, lekko podgrzewamy i ubijamy mikserem aż powstanie delikatna piana. Następnie wlewamy do talerza z puree.
  • Rukola Fit&Easy 5. Rukolę Fit&Easy miksujemy z oliwą z oliwek aż powstanie emulsja, którą dekorujemy talerz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować