KRAKERSIK Z KREMEM BUDYNIOWYM

4.5 (164 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wiem, że uwielbiacie takie ciacha w 10 minut – ja też!

Ostatnio mama od koleżanek z pracy przyniosła kolejny, błyskawiczny przepis na ciasto bez pieczenia.

Połączenie słonych krakersów ze słodkim kremem budyniowym sprawia, że każdy z przyjemnością sięga po dokładkę.

Smaki fantastycznie się komponują i tworzą ciacho, które zdecydowanie trafia na listę moich ulubionych ciast bez pieczenia.

Ja jestem zachwycona!

Wy też będziecie!

Koniecznie spróbujcie!

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 24X26 )

    * krakersy – ok. 40 szt

    * masło – 20 g

    * jajko – 1 szt

    * żółtko – 4 st

    * mąka pszenna – 3/4 szkl

    * mąka ziemniaczana – 1/3 szkl

    * wanilia – 1 szt

    * cukier – 3/4 szkl

    * mleko 3,2 % – 1 l
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Krakersik z kremem budyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    3/4 litra mleka gotujemy z cukrem i ziarenkami wanilii.

    Pozostałe mleko miksujmy z całym jajkiem , żółtkami, oraz przesianymi mąkami.

    No gorące mleko wlewamy mieszankę i na wolnym ogniu gotujemy gesty budyń.

    Studzimy. Masło ucieramy, do utartego łyżka po łyżce dodajemy budyń.

    Na blachę układamy porcje krakersów, przykrywamy kremem – tworzymy 3 warstwy.

    Odstawiamy na kilka godzin ( najlepiej noc ) do lodówki.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Krakersy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

4.49 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Orzechowy krakersik

To może cię zainteresować