Kotlety z udek pod pierzynką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 9 osób
  • Średni

Znudziły Ci się kotlety ze schabu, spróbuj przygotować kotlety z udek kurczaka. Pierzynka tak przygotowanie sprawi, że kotlety są soczyste i smaczne.

  • 40 min
  • Dla 9 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 9 szt. podudzia z kurczaka
    • 1 łyżka przyprawy Gyros
    • Sól
    • pieprz
    • 1 szt. cebuli
    • 5 jajek ugotowanych na twardo
    • 2 jajka surowe
    • 10 dag sera żółtego
    • 3 łyżki majonezu
    • Bułka tarta do panierki
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Kotlety z udek pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. 1. Mięso delikatnie rozbijam, doprawiam solą, panieruję w bułce tartej w roztrzepanych widelcem jajkach i ponownie w bułce tartej.
    2. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • kotlety 2. 3. Cebule obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Następnie przekładam cebulę do miski, dodaję żółty ser starty na tarce o dużych oczkach, obrane, drobno posiekane ugotowane jajka, majonez, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszam i nakładam na wierzch każdego kotleta.
    4. Zapiekam 10 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
  • kotlety 3. 5. Kotlety gotowe, podaję z surówką z ziemniakami.
    6. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować