Kotlety z ryżu

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję codziennie dla rodziny i staram się, by posiłki były nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Piekę nawet chleb.

Składniki:

  • ● 3 szklanki ryżu
    ● 2 duże cebule
    ● 2 czubate łyżki wyłuskanych nasion słonecznika
    ● 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    ● 3 łyżki ciemnego sosu sojowego
    ● 3 ząbki czosnku
    ● imbir w proszku
    ● kolendra
    ● sól
    ● pieprz
    Panierka:
    ● 3 łyżki mąki
    ● łyżka otrąb pszennych
    ● 50 ml oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety z ryżu 1. Ryż płuczemy, zalewamy
    6 szklankami wody i gotujemy
    (powinien się lekko rozkleić).
    Czosnek rozcieramy z solą,
    cebulę kroimy w kostkę.
  • Kotlety z ryżu 2. Ryż, cebulę, czosnek, nasiona
    słonecznika i natkę dokładnie
    miksujemy, mieszamy
    z sosem sojowym, przyprawiamy
    do smaku kolendrą, imbirem,
    solą i pieprzem.
  • Kotlety z ryżu 3. Z masy formujemy nieduże
    kotlety, obtaczamy je w mące
    wymieszanej z otrębami. Smażymy
    na gorącym tłuszczu
    z obu stron na rumiano. Podajemy
    z sosem jogurtowo-koperkowym
    lub serowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Notka redakcyjna

PP_04-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować