KOTLETY WILANOWSKIE

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kotlety i pasztet-niby kiepskie polaczenie,ale zapewniam ze smakuja doskonale.

  • 30 min

Składniki:

  • 60 dag szynki wieprzowej
    10 dag pasztetu drobiowego
    1 jajko
    bulka tarta
    sol,pieprz
    smalec i 1 lyzka masla do smazenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety wilanowskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynke umyj,pokroj na 4 kotlety.Kazdy lekko rozbij,oprosz sola i pieprzem.
  • 2. Zobu stron posmaruj pasztetem. Panieruj w rozmaconym jajku i bulce tartej,dociskajac mocno by bułka sie nie osypywala.
  • 3. Smaz na smalcu na zloto z obu stron.Dodaj maslo,przykryj i smaz jeszcze kilka minut na malym ogniu by kotlety doszly do siebie.
  • 4. Podawaj z zasmażana kapusta i plasterkami podsmazanych ziemniakow.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować