Kotlety w ziołowej panierce

5 (3 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Znudziły Ci się kotlety w tradycyjnej panierce? Mam dla Ciebie pomysł na małą odmianę. Kotlety w ziołowej panierce, dzięki której kotlety są soczyste i aromatyczne.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 podwójny filet kurczaka
    • 5 jajek
    • 10 łyżek mąki ziemniaczanej
    • 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
    • 1 łyżka tymianku
    • 1 łyżka majeranku
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
    • ½ szk. mleka
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Kotlety w ziołowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. 1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam solą.
    2. Do miski wsypuję mąkę, sól, tymianek, majeranek, pieprz, sól, dodaję czosnek, wbijam jajka, wlewam mleko i dokładnie mieszam.
    3. W cieście panieruję każdy kawałek mięsa i smażę na rozgrzanym oleju.
  • kotlety 2. 4. Kotlety gotowe, podaję z frytkami, oraz surówką.
    5. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować