KOTLETY SOJOWE Z BRAZOWYM RYZEM I WARZYWAMI

4.5 (182 ocen)

  • 5 min

Szybko i smacznie.

  • 5 min

Składniki:

  • paczka kotletów sojowych
    1 litr wywaru warzywnego
    jajko
    bulka tarta
    olej do smazenia
    2 woreczki brazowego ryzu
    mrozone warzywa na patelnie z przyprawami (papryka i ziola) lub swieze warzywa po kilka:fasolka szparagowa, kukurydza, ziemniaki, cukinia, papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Kotlety sojowe z brazowym ryzem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowac ryż.
    Przygotowac wywar warzywny badz wywar z kostek rosolowych i do wrzacego wrzucic kotlety sojowe. Gotowac 3-4 minuty i odcedzic, ostudzic.
    Roztrzepac jajko. Kotlety moczyc w jajku i obtoczyc lekko w bułce tartej. Smazyc na rozgrzanym oleju. Odsaczyc z tłuszczu.
    Na osobnej patelni rozgrzac 3 łyzki oliwy i wrzucic mrozone warzywa na patelnię, mieszac, po okolo 9 minutach posypac papryka w proszku i ziolami.
    Podawac ryz polany warzywami z kotletami sojowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować