Kotlety sojowe

4.5 (160 ocen)

  • 30 min

kotleciki z soi i ziemniaka

  • 30 min

Składniki:

  • 300 g ugotowanej soi
    150 g ziemniaków (1 szt)
    1 jajko
    sól
    pieprz
    cebula (mała)
    pieprz ziołowy staropolski
    oregano
    papryka suszona
    tłuszcz do smażenia

    do panierowania
    bułka tarta
    sezam


Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety sojowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soję zemleć w maszynce do mięsa. Ziemniaka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, Przepłukać na sicie zimną wodą, i osączyć. Na patelni rozgrzać tłuszcz (olej) wrzucić ziemniaki i przyrumienić wiórki ziemniaczane jak frytki. Dodać je do masy sojowej, cebulę drobniutko posiekać, dodać jajko i przyprawy, wyrobić masę , uformować 6 kotletów, panierować w bułce tartej wymieszanej z sezamem.
    Smażyć kotleciki na złoty kolor. Podać z surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować