Kotlety sojowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Soja zalicza się do jednej z najzdrowszych roślin jadalnych. Bogata w wartości odżywcze, łatwo dostępna i smaczna, dlatego idealnie nadaje się jako baza dania głównego, w ramach zdrowego posiłku.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • soja (1 opakowanie/400g)
    300 g pieczarek
    2 duże cebule
    2 ząbki czosnku
    1 jajko
    odrobina mielonych otrębów pszennych (ewentualnie mąki lub bułki tartej)
    sezam
    olej
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotlety sojowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soję ugotować według przepisu na opakowaniu. Zmielić.
  • 2. Posiekaną cebulę przesmażyć na patelni, dodać do niej pokrojone w kawałki pieczarki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Połączyć z soją.
  • 3. Do farszu wbić jajko, doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dobrze wymieszać i w zależności od konsystencji, dodać odrobinę otrębów w celu uzyskania gęstej masy.
  • 4. Wyrabiać w ręku niewielkie kotleciki, każdy z nich obtaczać w sezamie i smażyć na patelni każdą ze stron, do czasu uzyskania złotego koloru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sezam

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować