Kotlety ryżowe z marchewką i cebulą

0 (0 ocen)

Idealna opcja na danie bezmięsne, ale również syte i smaczne.

Składniki:

  • 1 saszetka ryżu
    Mała cebula
    1 nieduża marchew
    2 jajka
    Bułka tarta + do obtaczania
    Sól, pieprz, koperek, ulubione przyprawy
    Pół łyżeczki chilli (można pominąć)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety ryżowe z marchewką i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu.
  • 2. W tym czasie, gdy ryż się gotuje, obieramy i ścieramy marchewkę na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na patelni.
  • 3. Do wystudzonego ryżu, dodajemy marchew, cebulę, jajka, bułkę tartą i ulubione przyprawy. Mieszamy i formujemy kuleczki w dowolnym rozmiarze.
  • 4. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować