KOTLETY PIZZOWE Z SALAMI, SEREM I KUKURYDZĄ

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kotlety pizzowe smakują fenomenalnie i są świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i kolację na ciepło.Podane z gorącym czerwonym barszczykiem zachwycą na kuchennym stole!Polecam!

  • 30 min

Składniki:



  • SKŁADNIKI:

    CIASTO:

    * mąka – 1 szkl

    * jajko – 2 szt

    * mleko – ok.2 szkl

    * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

    * sól – 1 szczypta

    DODATKOWO:

    * salami – ok. 150 g

    * kukurydza – ok. 100 g

    * cebula – 1 szt

    * ser mozzarella + cheddar / gouda – ok. 200 g

    * sól , pieprz , papryka , oregano – do smaku

    * olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ser

Kotlety pizzowe z salami, serem i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Składniki na ciasto dokładnie miksujemy.

    Dodajemy pokrojone salami , odsączoną z zalewy kukurydzę i starty na grubych oczkach ser.

    Całość doprawiamy do smaku.

    Smażymy średniej wielkości kotleciki na mocno rozgrzanym oleju.

    Podajemy gorące!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Mozzarella Salami Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować