Kotlety mielone z młodą kapustą do pieczywa, tortilli, ziemniaków, kaszy gryczanej

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne kotlety z dodatkiem młodej kapusty i warzyw, oraz świeżego koperku. Idealne jako dodatek mięsny na wiosenny obiad lub jako wkładka do bułki czy zupy jarzynowej. Dzisiaj zamiast zwykłych kotletów zrobiłam mini kulki mielone i podałam je w tortilli razem z sałatą, ogórkiem świeżym, pomidorem, kaparami i sosem koktajlowym.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mielonej łopatki
    300 g duszonej kapusty z warzywami
    2 łyżeczki suszonego lubczyku
    2 łyżeczki suszonego koperku
    1 jajko
    kilka łyżek bułki tartej
    sól i pieprz z młynka do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Klops Klopsiki Dodatki

Kotlety mielone z młodą kapustą do pieczywa, tortilli, ziemniaków, kaszy gryczanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone wyrabiamy z kapustą, jajkiem, przyprawami i bułką tartą. Formujemy kotlety dowolnej wielkości i smażymy bez dodatkowego obtaczania w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
    Z podanej proporcji zrobimy 5 dużych kotletów lub 30 mini klopsików.

Porady

Przepis na duszoną kapustę z warzywami: https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/duszona-mloda-kapusta-z-marchewka-czarna-rzepa-i-fioletowa-cebula-na-smietanie * Takie kotlety robię przeważnie gdy nie wykorzystam w całości kapusty zasmażanej do obiadu. * Można dodać przygotowanej wg własnego pomysłu kapusty zasmażanej. Jeżeli nasza kapusta jest zbyt płynna, należy ją lekko odcisnąć.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łopatka Mięso mielone Młoda kapusta

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować