Kotlety mielone nadziewane pieczarkami

4.47 (179 ocen)

  • 15 min

Dla lubiących pieczarki -wspaniałe kotleciki z ich nadzieniem.

  • 15 min

Składniki:

  • 500g mielonego mięsa
    1 jajko
    bułka tarta (w zależności od wilgotności mięsa)
    1 cebula
    pieprz, sól
    15dkg pieczarek
    olej
Wystaw ocenę:

4.47 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone nadziewane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokroić w kostkę, udusić. Doprawić solą i pieprzem.

    Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na złoty kolor.Mięso połączyć z jajkiem, podsmażoną cebulą, dodać trochę bułki tartej oraz przyprawy. Mięso dobrze wymieszać. Podzielić na cztery części, każdą część rozpłaszczyć, na środek dać łyżkę pieczarek, uformować kotlet. Panierować w bułce tartej. Smażyć na oleju.

    Smacznego!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować