Kotlety mielone nadziewane serem

4.5 (192 ocen)

  • 15 min

Kotlety z mielonego udźca indyka z dodatkiem ziół prowansalskich,zielonej pietruszki i sera.

  • 15 min

Składniki:

  • mięso mielone z indyka około 1/2 kg

    czerstwa bułka

    jajko

    cebula

    sól, pieprz

    zioła prowansalskie

    natka pietruszki

    ser
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone nadziewane serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na oliwie. Bułkę moczymy w mleku. Do mięsa mielonego dodajemy wszystkie składniki i wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy kulki , w każdej umieszczamy kawałek sera, lekko spłaszczamy. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Kotlety podajemy na ciepło z ziemniakami i dowolną sałatką.

Porady

Mięso na kotlety mielę sama. Kupuję udziec z indyka, ściągam skórę, usuwam kości i żyły i dopiero mielę mięso. Mielone wychodzi znakomite - wiem co jem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować