Kotleciki z sera pleśniowego

4.49 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To świetny pomysł na urozmaicenie studenckiego jadłospisu.

Składniki:

  • ● 2 sery pleśniowe (dowolny smak i kształt)
    ● 2 jajka
    ● płatki owsiane do panierowania
    ● sól
    ● pieprz
    ● zioła prowansalskie
    ● przyprawa uniwersalna
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ser

Kotleciki z sera pleśniowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka rozkłócamy. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą uniwersalną i ziołami prowansalskimi. Płatki owsiane wsypujemy na płytki talerz.
  • 2. Sery zanurzamy w jajku, a następnie obtaczamy w płatkach owsianych. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

Porady

RADY Beaty Hrupek Przed panierowaniem sery można przekroić na pół. Kotleciki doskonale smakują z ryżem, ziemniakami lub dowolną sałatką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Panierka Ser pleśniowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować