Koreczki z jajek

4.5 (181 ocen)

  • 30 min

Takie sobie wesołe"" korki""na śniadanie albo kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • jajka wg uznania
    pieczarki wg uznania
    ogórki wg uznania
    pomidor wg uznania
    olej do smażenia
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    bułka tarta
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Koreczki z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • koreczki z jajek 1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Pieczarki( dość duże) umyć, oprószyć solą i pieprzem. Panierować w jajku i bułce, smażyć na rumiano. Ogórka umyć, pokroić w dość grube plastry. Pomidorki, najlepiej małe, przekroić na połowy. Układać najpierw ogórki, potem pieczarki wgłębieniem do góry. Na pieczarkach układać jajka ze ściętymi czubkami z jednej strony (ok 1/3). Na jajka nakładać połówki pomidorów, oprószone od spodu pieprzem. Całość nadziać na wykałaczkę
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Ogórek Pieczarki Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować