Kopiec rozmaitości - Czyli "tort" naleśnikowy na ostro

4.5 (176 ocen)

  • 55 min

Naleśniki z farszem podane nieco inaczej....

  • 55 min

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    2 szklanki mąki pszennej
    2 szklanki mleka
    2 jajka

    Farsz:
    1 mały kabaczek (cukinia lub patison)
    2 duże cebule
    2 ząbki czosnku
    2 pietruszki
    2 marchewki
    1 żółta papryka
    1 czerwona papryka
    1 filet z kurczaka
    olej do smażenia
    przyprawy:
    pieprz ziołowy
    ostra papryka
    bazylia
    oregano

    pół szklanki wody
    słoik przecieru pomidorowego (200g)
    5 łyżek ketchupu

    trochę startego żółtego sera
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Naleśniki

Kopiec rozmaitości - czyli "tort" naleśnikowy na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz: Warzywa umyć, obrać, pokroić na kostkę lub na krążki w przypadku marchewki i pietruszki i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Filet z kurczaka pokroić na kostkę, doprawić pieprzem i również podsmażyć .
  • 2. Warzywa z kurczakiem wymieszać razem i doprawić do smaku pieprzem ziołowym, bazylią i ostrą papryką. Dodać przecier, ketchup i wodą.
  • 3. Naleśniki: Mąkę, mleko i jajka wymieszać razem mikserem. Usmażyć typowe naleśniki.
  • Kopiec rozmaitości - Czyli "tort" naleśnikowy na ostro 4. Na każdy ciepły naleśnik nasypać trochę starego żółtego sera.

    Przekładać na przemian warstwami naleśniki i farsz. Coś na wzór "tortu".

Porady

Naleśniki smażę na patelni do naleśników bez dodatku tłuszczu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować