Tort z kremem czekoladowym, wiśniami i bitą śmietaną

4.5 (188 ocen)

  • 30 min

Szybki tort :)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 ciemne spody biszkoptowe
    (upieczone według własnego sprawdzonego przepisu lub kupione)

    drylowane wiśnie (namoczone w rumie)

    Krem czekoladowy:
    375ml śmietany kremówki
    185 gram czekolady gorzkiej

    Śmietana kremówka duża
    Fix do śmietan

    kakao do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort z kremem czekoladowym, wiśniami i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dzień wcześniej przygotować krem. Śmietanę zagotować stale mieszając. Dodać pokruszoną czekoladę i mieszać do rozpuszczenia. Po ostudzeniu wstawić do lodówki.
  • 2. Na jeden blat biszkoptu rozsmarowujemy krem czekoladowy, układany na nim namoczone w rumie wiśnie i przykrywany drugim biszkoptem.
  • Tort z kremem czekoladowym, wiśniami i bitą śmietaną 3. Na wierzch rozsmarowujemy ubitą śmietanę i posypujemy kakao.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować