Koperkowo-kalafiorowa zupa na maśle i mleku

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Ta zupa jest bardzo aromatyczna, pachnąca koperkiem, lekka i jednocześnie sycąca, dzięki ostrej papryce rozgrzewająca, bez mięsna na maśle, mleku...........SMACZNEGO!!!

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • woda 3 litry,
    włoszczyzna 1/2 pęczka,
    kalafior 1 sztuka średni,
    kostka rosołowa 2 sztuki,
    ziele angielskie 4 sztuki,
    papryka ostra 1 łyżeczka,
    pieprz mielony 1 łyżeczka,
    sól 2 łyżeczki,
    masło 2 łyżki,
    koperek 2 pęczki,
    jajka 2 sztuki "M",
    mąka 2 łyżki,
    mleko 1/2 litra
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Koperkowo-kalafiorowa zupa na maśle i mleku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Koperkowo-kalafiorowa zupa na maśle i mleku 1. Włoszczyznę obrać, umyć i w rozdrabniaczu zmiksować razem z nacią selera, kalafior opłukać i pokroić na małe kawałki.

    Wodę zagotować z kostką rosołową, wsypać włoszczyznę, kalafior, ziele angielskie, gotować na średnim ogniu z 25 minut.
  • Koperkowo-kalafiorowa zupa na maśle i mleku 2. Jajka, mleko mąkę wymieszać do "bez gródek"rózgą.

    Wlać do zupy mieszając do zagęszczenia, dodać paprykę ostrą, sól, pieprz mielony.
  • Koperkowo-kalafiorowa zupa na maśle i mleku 3. Na patelni stopić masło, wsypać opłukany i posiekany koperek, podsmażać z 2 minuty, mieszać.
  • Koperkowo-kalafiorowa zupa na maśle i mleku 4. Dodać wszystko do zupy, tylko zagotować i zdjąć z ognia.
  • Koperkowo-kalafiorowa zupa na maśle i mleku 5. Można dodać do zupy na talerzu ziemniaki ugotowane lub makaron, ryż.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior romanesco Koperek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować