Kopczyki schabowe z warzywami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszne...sycące,świetne na obiad,w jednej porcji mamy całe drugie danie.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 8 plastrów schabu(bez kości)
    4 ziemniaki
    300 g pieczarek
    300 g kiszonej kapusty
    2 cebule
    4 ząbki czosnku
    1/2 czerwonej i żółtej papryki
    4 plastry żółtego sera
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kopczyki schabowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyć,osuszyć i rozbić na kotlety,posypać solą i pieprzem,następnie podsmażyć z każdej strony na niewielkiej ilości oleju,odstawić na bok.
  • 2. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie na pół miękko,odcedzić,przestudzić i pokroić w plastry.

  • 3. Cebulę obrać i pokroić w kostkę i lekko zeszklić na oleju,dodać pokrojone w plastry pieczarki i czosnek,całość podsmażyć,doprawiając solą i pieprzem,przestudzić.
  • 4. Kapustę zlać wodą i obgotować,aby zmyć nadmiar kwasu,odcedzić,poszatkować i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju razem z oczyszczoną i pokrojoną paseczki papryką.
  • 5. Na dno naczynia żaroodpornego wlać odrobinę oleju,następnie układać kolejno produkty:plaster schabu-plastry ziemniaków-plastry pieczarek,kapusta z papryką i jeszcze raz ziemniaki,pieczarki,kapusta,przykryć plastrem schabu i plastrem sera żółtego.
    Naczynie przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 1 godziny,10 minut przed końcem pieczenia odkryć,aby kopczyki się przyrumieniły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować