Kompot z mrożonych wiśni

4.46 (196 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Krótko mówiąc, to mój prosty sposób na wykorzystanie wiśni, które latem zamroziłam, by cieszyć się nimi nawet w zimie.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:

    1 l wody
    400 g mrożonych wiśni
    3/4 szkl cukru*

    *ilość cukru dostosujcie do swoich upodobań.
Wystaw ocenę:

4.46 (196 ocen)

Zobacz również:

Napoje Kompot

Kompot z mrożonych wiśni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę zagotować z cukrem. Gdy zacznie wrzeć, dodać do wody mrożone wiśnie, garnek przykryć pokrywką i dalej gotować. Od ponownego zagotowania trzymać na ogniu jeszcze przez około 10-15 minut, po czym zdjąć garnek z ognia i pozostawić kompot do przestudzenia. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować